Klimatförnekande forskare del av hemlig Big Oil-konspiration

Mycken gråt och tandagnisslan råder för närvarande kring en förfrågan efter mejl och annan information från Michael Mann – killen som uppfann hockeyklubban. Flertalet prominenta organisationer har i upprörda ordalag kritiserat den här “förföljelsen” av Mann, d.v.s. en fullt legitim begäran enligt den amerikanska offentlighetsprincipen efter skattefinansierad information. Samtidigt ska man ha klart för sig att det var Greenpeace som uppfann hela konceptet med att begära ut andras e-post. De har rotat i brevlådorna (både elektroniska och fysiska) hos forskare och andra som uttalat sig tillnärmelsevis kritiskt till klimatalarmismen.

Därför är det extra intressant att se hur miljörörelsen och övriga klimatalarmister frossar i Greenpeace senaste detektivarbete; Skarpa snillen från den illgröna organisationen har letat igenom astrofysikern (och klimatlarm-kritikern) Willie Soons e-post och hittat sensationellt stoff som avslöjar att Soon finansierats av “Big Oil”–den ständiga syndabocken för allt ont här i världen. Det finns bara ett litet problem med avslöjandet. Om man läser Willie Soon och Sallie Baliunas forskningsrapport “Proxy climatic and environmental changes of the past 1000 years” from till avsnittet “Acknowledgements”, står följande:

Den här rapporten publicerades 2003 och har tagit emot stöd från både petroleuminstitutet och NASA – det står svart på vitt i rapporten. Vilket scoop av Greenpeace… Hade de läst rapporten för åtta år sedan hade de inte behövt rota igenom alla Soons mejl för att få veta att han tagit emot “stöd av oljeindustrin”. Samma oljeindustri som för övrigt finansierar en uppsjö av olika “förnybart”-projekt och mycket annat i den lukrativa klimatbranschen.

Vill man en gång för alla ta reda på vem som tagit emot mest pengar och från vem inom klimatindustrin rekommenderas Joanne Novas “Climate Money“, men ha åksjukepåsen nära till hands.

One thought on “Klimatförnekande forskare del av hemlig Big Oil-konspiration”

Comments are closed.