wordpress stat

Klimatförnekande forskare del av hemlig Big Oil-konspiration

Inlägget publicerades av den Friday, 1 July, 2011 at

Det är otroligt mycket tandagnisslan för närvarande kring en förfrågan efter mejl och annan information från Michael Mann–killen som uppfann hockeyklubban. Flertalet prominenta organisationer har i upprörda ordalag kritiserat den här “förföljelsen” av Mann, d.v.s. en fullt legitim begäran enligt den amerikanska offentlighetsprincipen efter information som finansierats av skattebetalarna. Samtidigt ska man ha klart för sig att det var Greenpeace som uppfann hela konceptet med att begära ut amdras e-post. De har rotat i brevlådorna (både elektroniska och fysiska) hos forskare och andra som uttalat sig tillnärmelsevis kritiska till klimatalarmismen.

Därför är det extra intressant att se hur miljörörelsen och övriga klimatalarmister frossar i Greenpeace senaste detektivarbete; Skarpa snillen från den illgröna organisationen har letat igenom astrofysikern (och klimatlarm-kritikern) Willie Soons e-post och hittat sensationellt stoff som avslöjar att Soon finansierats av “Big Oil”–den ständiga syndabocken för allt ont här i världen. Det finns bara ett litet problem med avslöjandet. Om man läser Willie Soon och Sallie Baliunas forskningsrapport “Proxy climatic and environmental changes of the past 1000 years” from till avsnittet “Acknowledgements”, står följande:

Den här rapporten publicerades 2003 och har tagit emot stöd från både petroleuminstitutet och NASA–det står till och med uttryckligen så i rapporten. Vilket scoop av Greenpeace! Hade de läst rapporten för åtta år sedan hade de inte behövt rota igenom alla Soons mejl för att få veta att han tagit emot “stöd av oljeindustrin”. Samma oljeindustri som för övrigt finansierar en uppsjö av olika “förnybart”-projekt och mycket annat i den lukrativa klimatbranschen.

Vill man en gång för alla ta reda på vem som tagit emot mest pengar och från vem inom klimatindustrin rekommenderas Joanne Novas “Climate Money“, men ha åksjukepåsen nära till hands–det är ingen rolig läsning.

One Response to “Klimatförnekande forskare del av hemlig Big Oil-konspiration”

  1. Monodemon

    “What would people think if US military officers were going around making that kind of speaking fee money from defense contractors and then advocating for their products? That is basically what Hansen appears to be doing and he is being allowed to get away with it.”
    http://www.foxnews.com/politics/2011/06/22/nasa-scientist-accused-using-celeb-status-among-environmental-groups-to-enrich/