wordpress stat

Pseudovetenskapen måste ut ur klassrummen

Inlägget publicerades av den Thursday, 16 June, 2011 at

SkallmätareEn statlig utredare i Storbritannien föreslår att pseudovetenskap som klimathotspropaganda plockas bort från läroplanen, enligt Daily Mail. Det är bara att gratulera. Den förra vänsterregeringen tyckte tydligen att det var lämpligt att ersätta en faktabaserad läroplan inom biologi, kemi och fysik med relevanta exempel såsom “hotade isbjörnar“. Låter det bekant?

Jodå, i landet Sverige som låg i rasbiologins frontlinje när det begav sig har fakta sedan länge fått ge vika för socialkonstruktivism i alla dess vidriga former i både grundskola och gymnasium, för att inte tala om universiteten, där vänsterintelligentian härjar fritt på de filosofiska fakulteterna.

Barn och ungdomar i alla åldrar utsätts kontinuerligt för intellektuella våltäkter som att “könet är en social konstruktion”. Alla som lever i den villfarelsen kan börja med att läsa historien om pojken utan penis–ända fram till självmordet.

Det gröna människohatet, självföraktet och obligatoriska skammen är en annan devis eleverna ska kunna läsa fram som katekesen: vi förstör planeten genom vår blotta existens. Försök ta dig igenom WWF:s “ekologiska fotavtryckstest” utan att bli underkänd. Testet baseras på bräckliga vetenskapliga grunder, precis som IPCC-rapporter där slutsatserna skrivs först av en Greenpeaceaktivist och resten räknas fram efteråt med valfria metoder.

Det är dags för den tänkande delen av befolkningen att släppa jantelagen, sluta skämmas för att de har rätt och göra uppror mot kvacksalveriet som pågår i klassrummen från årskurs ett fram till universitetsexamen.

4 Responses to “Pseudovetenskapen måste ut ur klassrummen”

 1. Sven E Lagher

  Dags att plocka fram foliehatten också? Det här är ju på samma nivå som det de obildade Sverigedemokratiska nättidnings-kommenterare släpper ifrån sig…

  Tur bloggen har en så arrogant, populistisk och obildad ton att få tar den på allvar. Dumheter!

 2. Jesper

  Berätta gärna vad du tycker är fel och bemöt argumenten istället för att kasta in en grinig-gammal-gubbe-kommentar. Den visar med all önskvärd tydlighet vem av oss som är arrogant och obildad.

 3. Lejeune

  Det skulle inte förvåna mig om Gore’s skräckrulle används som läromedel i Sverige. I UK däremot är det olagligt att visa skräpet för elever, utan att först informera dom om att det är grön misantrop propaganda.

  Undrar när Sveriges elever kommer att visas samma omtanke?

 4. Jesper

  Det är nog att hoppas på för mycket. Tids nog blir den väl istället en förpassad till historien med den metod som vi svenskar är så mycket bättre på: förtränga och låtsas som ingenting.