SVT:s nya humorsatsning “Aktuellt”

Det måste ha varit full fart bakom SVT:s järnridå förra veckan då man letade efter läskiga bilder där människor utsätts för tragiska väderhändelser – fullständigt orelaterade till det långsiktiga klimatet, men ändå. Statens propagandacentral verkar sent omsider ha insett att de håller på att misslyckas med sin olagliga opinionsbildande verksamhet, men skam den som ger sig.

Istället för att tona ner domedagsprofetiorna och uppmuntra till saklig debatt släpps de högst gormande demagogerna in i TV-studion istället – i det senaste fallet Erika Bjerström, f.d. skribent i Miljöpartiets veckotidning, numera självutnämnd “klimatexpert” som verkar hämtat inspiration ur Goebbels-devisen “upprepa en lögn tillräckligt många gånger så blir det en sanning”.

Räknas bonuspoängen på mitt Statoilkort? Förresten, Lindzen, Spencer, Svensmark m.fl. och merparten av de övriga drygt 31 000 vetenskapsmän och -kvinnor som skrivit på Petition Project får nog inte heller ett ruttet nickel av “Big Oil”. Mer intressant vore att undersöka alla som profiterar på den s.k. “gröna ekonomin” som nu är nära att sätta bland annat Spanien i konkurs.

Mest underhållande ur humorperspektiv var inledningen om att “nu kommer studien som visar att klimatförändringarna är på riktigt”. Jag undrar vilken studie de syftar på? Kan det vara någon av de tusentals som bekräftat att klimatet är i ständig förändring? Egentligen räcker det att titta på en av många proxyrekonstruktioner för att inse att klimatet alltid varierat och inte på minsta sätt är extremt för tillfället (möjligen åt det kallare hållet).

IPCC originalOvan från IPCC:s första rapport, innan panelen togs över av aktivister som James Hansen eller Michael Mann. Argumentet om extremväder (syndastraffet?) faller också det pladask när man istället för att titta på fantasifulla klimatmodeller eller skumma igenom senaste pamfletten from Greenpeace tar reda på fakta. Vid det här laget har SVT grävt ner sig i ett så pass djupt hål i klimatfrågan att de aldrig någonsin kommer att ta sig upp igen.

4 thoughts on “SVT:s nya humorsatsning “Aktuellt””

  1. Bra sammanfattat ! SVT:s vetenskapsredaktion är ett mycket dåligt skämt, infiltrerat av allehanda särintressen

  2. Tack Peter! Absolut, den nuvarande vetenskaps/kalle-anka-redaktionen (& C:O) har verkligen dragit ned SVT under alla tänkbara lågvattenmärken. Jag har svårt att komma på någon mediainstitution utanför Nordkorea som ägnar sig åt mindre journalistik och objektiv granskning.

  3. Bra sida, tack ska du ha. SVT gör ingen skillnad mot den övriga svenska socialbidragstagande median. Thåströms/Blå tågets rader “sida vid sida, tillsamman rycker de fram, staten och kapitalet” har sällan varit mer uppenbart för den stora massan än i detta sk “klimathot”. Man behöver inte vara vetenskapsman för att förstå det. Just därför är sidor som denna viktig.

  4. Tack för kommentaren och stödet Christian. Gillar din hemside-länk 😉 Den marknaden mår som den förtjänar. Tyvärr lever den och frodas här tack vare våra EU-apparatchiks. Naturligtvis med Sverige som “föregångsland”.

Comments are closed.